Berscherm je hond tegen parasieten

Je kan natuurlijk beter voorkomen dan genezen, echter heeft het geen zin om te ontwormen als je hond geen wormen heeft. Regelmatige controles zijn een must, zo kan je gericht bestrijden en tijdig gaan ontdekken bij besmettingen. Verder is de opbouw van een sterk immuunsysteem een van de beste en belangrijkste vormen van preventie tegen parasieten. De darmen zijn het centrum van de immuniteit, een goede darmflora en sterke darmwand is al een van de beste afweersystemen. Een van de belangrijkste factoren hiervoor is gezonde voeding!


Alle chemische (onnatuurlijke) producten hebben een nadelig effect op het immuunsysteem, dus regelmatig (blindelings) ontwormen heeft soms het tegenovergestelde effect! Beperk de mate van inname van synthetische stoffen bij je hond en versterkt de immuniteit door bv toevoeging van kruiden.


Besmettingen kan je proberen zoveel mogelijk te vermijden. Let op met welke andere honden je hond in contact komt! Vermijd hondenweides, hier komen veel honden en wordt de mest niet altijd grondig verwijderd. Begroet niet elke hond je je passeert en was je handen telkens je in contact bent geweest met andere honden. Als je je hond laat drinken op andere plaatsen, controleer of deze drinkbakken regelmatig worden schoongemaakt of neem je eigen drinken mee.


Controle:

regelmatige controle op parasieten is een must, dit kan op verschillende manieren. De meest gebruikte en bekende is het opsturen van een meststaal. Echter laat niet elke parasiet sporen achter in de hond zijn stoelgang. Zo heeft Giardia een cyclus waarbij deze geen groei of voortplanting doet, en het zijn net de groei of eitjes die sporen achterlaten in de stoelgang van de hond…

Verder kan je kinesiologische testen laten doen, een nog vrij onbekende manier van testen, maar wel een bewezen betrouwbare manier van testen. Omdat deze testen zo betrouwbaar zijn wordt ook deze regelmatig gebruikt in onze dienstverleningen. Ook kan je via bioresonantie en biotensor ook deze zijn minder gekend maar blijken wel betrouwbaar indien uitgevoerd door mensen met kennis van zaken.


Bestrijding:

Door te achterhalen via regelmatige controles of je hond kampt met parasieten kan je een duidelijk beeld krijgen van de besmetting. Door te weten welke parasiet je hond belaagd kan je ook specifiek gaan bestrijden. Niet elke ontworming werkt voor elke parasiet, dus lees altijd goed de bijsluiter van je producten zodat je het juiste product gebruikt. Best vraag je raad aan een professional ivm doseringen, sommige parasieten zijn zeer bestand geworden en vragen een hogere dosering dan vroeger werd aangewezen.

Oorzaken van ongewenst gedrag
Een gezonde hond is een gelukkige hond