bestrijdingsmiddelen tegen vlooien en teken

Het is belangrijk om het verschil te ontdekken tussen bestrijding en preventie. Bestrijdingsmiddelen doden vlooien en teken, dit zijn meestal pilletjes vloeistoffen of poeders dit zijn toxiciteiten! regelmatig gebruik van bestrijdingsproducten kunnen enorme gevolgen hebben voor de gezondheid van je hond! Gebruik deze dus enkel als je hond echt een besmetting heeft opgelopen. 


Je kan op de bijsluiter van deze producten het volgende vaak terug vinden “te gebruiken bij infestatie”. Dit wil zeggen bij zware besmettingen, deze producten hebben vaak zeer veel bijwerkingen, en sommige echt niet om licht over te gaan. 


Zo zijn er enkele populaire bestrijdingsmiddelen die als preventie gebruikt worden met de volgende bijwerkingen:


●neurologische aandoeningen (zoals epilepsie)


●bloedvergiftiging


●nierfalen


●leverfalen


●schildklierproblematiek


●tijdelijke verlammingen


●…


Indien je hond een zware infestatie heeft is het risico soms waard om zo’n producten eenmalig in te zetten. Maar bij herhaaldelijk en langdurig gebruik vergroot je de kans bij het oplopen van een van deze bijwerkingen. Lees dus steeds goed de bijsluiter!


Vergeet bij infestaties ook de omgeving niet goed schoon te maken! vlooien hebben een cyclus, eitjes krijg je niet kapot dus een herhaaldelijke schoonmaakbeurt is nodig.


Teken kun je eenvoudig verwijderen met een tekentang, let wel op dat je heel de teek verwijderd!

castratie en sterelisatie